• Qozlu ay çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15953

Tarix : 6.11.2015, 14:00

Bölmə : Peçenye reseptləri, Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 yumurta sarısı
2 xörək qaşığı susam
mayalı xəmir
4.5 stəkan un
3 çay qaşığı toz maya
2 qəhvə fincanı marqarin .
1.5 qəhvə fincanı şəkər tozu
1/2 stəkan ilıq süd
2 yumurta
1/2 çay qaşığı duz

İçi üçün:
5 stəkanı əzilmiş badam, fındıq
2.5 stəkan şəkər tozu
2 çay qaşığı kakao
1 stəkan əzilmiş qoz
1 stəkan doğranmış quru üzüm
1 çay qaşığı darçın
2 yumurtanın ağı

Hazırlanması:
Mayalı Xəmiri hazırlayıb üzərini təmiz bir dəsməlla örtün .
20-25 dəqiqə isti bir mühitdə istirahət verin.
Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar ayırın və hər birini oxlovla ilə ovuc içi böyüklüyündə açın.
İçlik üçün olan ərzaqların hamısını qarışdırın. Qoz böyüklüyündə parçalar hazırlayıb kiftə şəkli verin.
Açdığınız xəmirlərin ortasına hazırladığınız içliyi yerləşdirin. Xəmiri rulet şəklində büküb ay forması verin.
Hazırladığınız ay çörəklərini yağlanılmış soba qabına qoyub bişirin.
25-30 dəqiqə kənarda saxlayın (daha çox köpməsinə kömək edir). Üzərlərinə yumurta sarısı sürüb küncüt səpin. 200 dərəcə isidilmiş sobada 15-20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, qaşığı, yumurta, dəqiqə, verin, böyüklüyündə, əzilmiş, parçalar, şəkər, bişirin, qəhvə, sarısı, Xəmiri, hazırlayıb, fincanı, forması, büküb, şəklində, yerləşdirin, xəmirlərin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
ayan3
eladi men de bisirecem 06

ELADI MEN DE BISIRECEM 06
1 dekabr 2015 15:43
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN