Tərkibi:2,25 st. Un
225 qr kərə yağı
1 yumurta
3/2 st. Qəhvəyi şəkər
4/1 ç/q duz4/1 st. Kakao
4/3 st. Xırda doğranmış qoz
4/3 st. Xırdalanmış şokolad
qlazur
Hazırlanması:Zəif odda şəkər və yağı qızdırırıq, amma yağ tam əriməsin. Ocaqdan götürüb vanil əlavə edirik. Soyuduqdan sonra un,yumurta, duz və kakao əlavə edirik. Yaxşıca qarışdırırıq. Ən sonda xırda doğranmış qoz əlavə edirik.
Xəmiri yoğurduqdan sonra yayırıq və yolka formasında kəsirik. Perqament kağızı sərilmiş soba nimçəsinə düzürük və 175C dərəcədə təxminən 10 dəqiqə bişiririk.
Peçenyelər soyuduqdan sonra qlazura batırırıq və xırdalanmış qoz səpirik üstünə, və rəngli qənnadı konfetləri ilə bəzəyirik.
Qeyd: peçenyeləri bişirməmişdən əvvəl yolkanın üst hissəsindən dəlik açıb yolkanızdan asa bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, edirik, əlavə, yumurta, doğranmış, şəkər, qlazura, batırırıq, səpirik, üstünə, soyuduqdan, xırdalanmış, bişiririk, düzürük, nimçəsinə, dərəcədə, təxminən, dəqiqə, Peçenyelər, olsun