Tərkibi:1 çay stəkanı qatıq
1 ədəd yumurta
yarım çay stəkanı zeytunyağı
yarım su stəkanı əzilmiş ağ pendir
kifayət edəcək qədər un
1 çay qaşığı karbonat,
duz
duru yağ (qızartmaq üçün)
Hazırlanması:Bir qabın içində qatıq və yumurtanı taxta qaşıqla yaxşıca qatın.
Üzərinə zeytunyağını və əzilmiş ağ pendiri əlavə edib, qarışdırın.
Yumuşaq xəmir alınana qədər yoğurun.
Karbonat və duzunu da əlavə edib yaxşıca yoğurun.
Xəmiri oxlovun köməyiylə 1 sm qalınlığında açıb iki barmaq enində istədiyiniz uzunluqda zolaqlar kəsin.
Zolaqları isidilmiş duru yağıın içində qabarana qədər qızardın.
Çay tikələrini süfrəyə isti verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, stəkanı, yarım, əzilmiş, içində, əlavə, yaxşıca, qatıq, yoğurun, Reseptləri, oxlovun, köməyiylə, qalınlığında, xəmir, alınana, Xəmiri, barmaq, Yumuşaq, duzunu, Karbonat