• Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26 320

Tarix : 9-08-2014, 23:16

Bölmə : Peçenye reseptləri / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
150 q un
150 q badam
40 q qarğıdalı nişastası
1 portağal
180 q kərə yağı
200 q şəkər tozu
1 ç.q. darçın
1 çimdik duz
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Hazırlanması:
Yumşaldılmış kərə yağını 120 q şəkər tozu və 1 çimdik narın duzla çalın.

Portağalı tərtəmiz yuyun, sedrasını çıxarın. Şirəsini sıxın. Sedra ilə 1 x.q. portağal şirəsini çalınmış yağa əlavə edin, qarışdırın.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT

Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Başqa bir qabda unu, xırdalanmış badamı və nişastanı qarışdırın.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Yağlı və unlu qarışıqları birləşdirin.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Yerdə qalan şəkər tozunu 1 ç.q. darçınla qarışdırın.

Xəmirdən rulet hazırlayın. Şəkər tozu və darçın qarışığına batırın. Sonra xəmiri soyuqda saxlayın. Sonra yenə yayın. Yenə bükün. Soyuducuda 1-2 saat saxlayın.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Xəmiri 8 mm qalınlıqda dairələrə doğrayın.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Perqament döşənmiş siniyə aralı-aralı düzün (yoxsa bu şəkildəki kimi bir-birinə yapışacaq).
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Bişəndən sonra sinidən götürün (çox qalanda çox kövrək olur), soyudun.
Portağallı peçenye resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, şəkər, çimdik, saxlayın, Sonra, darçın, aralı, portağal, bükün, yayın, Soyuducuda, qalınlıqda, kövrək, soyudun, Xəmiri, soyuqda, Şəkər, hazırlayın, qarışığına, batırın
BİZİ İZLƏYİN