Tərkibi:
Xəmir üçün:1 kq un
500 q yağ
5 yumurtanın sarısı
250 q xama
İç üçün:1 kq qovrulub təmizlənmiş qoz
1 kq şəkər tozu
hil
Hazırlanması:
Əvvəlcə içi hazırlayın: qozu qozçəkən maşından keçirib şəkər tozu və hillə qarışdırın.
Xəmirin ərzaqlarını qarışdırıb yoğurun. 300 qramlıq kündələr tutun. Çox nazik yayın. Lavaşı 8 yerə bölün (üçbucaq hissələr alınmalıdır). Hər üçbucağın enli hissəsinə iç qoyub boru kimi bükün.
200 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
Süfrəyə verərkən üzərinə şəkər pudrası çəkin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, alınmalıdır, üçbucağın, hissəsinə, qoyub, hissələr, yayın, Lavaşı, bölün, üçbucaq, bükün, qızdırılmış, üzərinə, pudrası, çəkin, olsun, verərkən, Süfrəyə, nazik, sobada