Tərkibi:150 qr kere yagi
1,5 st yulaf(blendrda toz halina salınır)
1,5-2 st un
1 ç.st. şəkər
1 yumurta
2 qaşıq qatıq
1 çimdik duz
1 ç.q. darçın
qabartma tozu
Hazırlanması:•Əvvəlcə yumşalmış yağla şəkər yaxşıca çalınır.
•Üstünə yumurta,qatiq,duz əlavə edib yenə çalınır.
•Digər ərzaqlar qatılıb peçenye xamırı əldə edilir,nə çox bərk,nə çox ələ yapışan olmalıdır.
•Qozdan balaca toplar duzeldilib yağlı kağızda forma verilir.Bu reseptlə iki tava peçenye alınır.
•180dərəcədə qızaranadək bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: çalınır, peçenye, şəkər, yumurta, balaca, xamırı, toplar, edilir, duzeldilib, olmalıdır, yapışan, kağızda, qızaranadək, bişirilir, alınır, reseptlə, forma, verilir