• Kokoslu baton resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11208

Tarix : 17.08.2014, 07:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi (60 ədəd):
3 yumurtanın ağı
300 q şəkər tozu
1 ç.q. limon sedrası
2 x.q. qarğıdalı unu
280 q kokos yonqarı
60 q tünd şokolad

Hazırlanması:
Sobanı 160 dərəcə qızdırın. İki sinini yağlayıb içinə perqament döşəyin.

Yumurta ağını quru kasaya töküb mikserlə möhkəm çalın. Az-az şəkər tozu əlavə edin. Şəkər tozu əriyənədək, möhkəm, qatı, parıldayan kütlə alınanadək çalın. Limon sedrası əlavə edin (sedra əvəzinə 2-3 damcı limon şirəsi götürə bilərsiniz).

Bu qarışığı daha böyük qaba tökün, ələnmiş qarğıdalı unu, kokos yonqarı (üzərinə səpmək üçün 2 x.q. qaşığı qədər saxlayın) əlavə edib qaşıqla qarışdırın.

Bu qarışıqdan 1-2 qaşıq götürüb bir-birindən 3 sm aralı olmaqla hazırladığınız sinilərə düzün. Qalan kokos yonqarını üstünə səpin. Sobada 15-20 dəqiqə, qızılı rəng alanadək bişirin. Şəbəkənin üstünə düzüb soyudun.

Elə belə də yemək olar. Ancaq şokolad sevənlər daha da irəli gedə bilərlər.

Şokoladı su hamamında əridin. Hər batonu şokolada batırıb, yenidən şəbəkənin üstünə düzün. Quruyandan sonra süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Etiketlər: kokos, üstünə, əlavə, düzün, şokolad, möhkəm, yonqarı, çalın, limon, qarğıdalı, sedrası, şəkər, birindən, qızılı, aralı, alanadək, bişirin, Şəbəkənin, götürüb, dəqiqə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN