• Mannılı halva resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1794

Tarix : 27.11.2017, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Günel (bahasun)


Tərkibi:
1/2 st. irmik (mannı yarması)
1 st. süd
1/2 st. şəkər tozu
125 qr. kərə yağı
10 qoz
10 ağ kişmiş
10 qara kişmiş
5 ədəd fıstıq (badamda ola bilər)
1/2 ç.q. darçın
hil

Hazırlanması:
1.Südü və şəkər tozunu bir qazana əlavə edib qaynadırıq.
2.Qalın tavada yağı əridirik. İçinə irmik əlavə edirik. Üstünə doğranmış qozu əlavə edirim.Az xodda təxmini 30-40 dəqiqə qarışdıraraq bişiririk.
Rəngi dəyişəndə və gözəl ətir gələndə demək ki, hazırdır.
3.Kişmiş, darçın, hil əlavə edirik və hamısını yaxşı qarışdırırıq. Tavanın altını söndürürük.
4.Hazır olan şəkərli südü irmiyin üstünə yavaş yavaş töküb tez-tez qarışdırırıq.
5.Hazır halvanı istədiyiniz qaba yığıb soyuduruq. Soyuyanda başka qaba çeviririk və bu formanı alırıq.
6.Halvanın üstünü fıstıqla və ha badamla bəzəyin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, Hazır, yavaş, edirik, irmik, darçın, qarışdırırıq, kişmiş, şəkər, altını, töküb, yaxşı, üstünə, irmiyin, halvanı, Tavanın, şəkərli, söndürürük, soyuduruq, üstünü
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica