Təkibi:
3 yumurta
1,5 stəkan toz şəkər
1 stəkan su və ya süd
1 su stəkanı duru yağ
1 stəkan mannı
1 fincan mavi xaşxaş
2 stəkan un
1 paket qabartma tozu
Şərbət üçün:
2,5 stəkan su
2,5 fincan şəkər tozu
2-3 damla limon suyu
Üzəri üçün:
2 paket çırpılmış qaymaq
1 stəkan soyuq süd
Hazırlanması:
Əvvəlcə desertimizin şərbətini hazırlayaq. Bunun üçün qazana su və şəkər götürək və şəkər həll olana qədər qarışdırın.
Şərbəti orta istidə 10 dəqiqə qaynataq, limon suyu əlavə edək, 5 dəqiqə daha qaynadın. Sonra şərbətimizi soyudaq.
Tort üçün yumurta və şəkəri qaba qoyun və 5 dəqiqə ağarana qədər çırpın.
Süd, yağ, mannı və xaşxaş əlavə edib qarışdırırıq.
Unu və qabartma tozunu ələyərək əlavə edin və son dəfə qarışdırıcı ilə çırpın.
Yağlanmış bir qaba töküb 180 dərəcəlik bir sobada təxminən 35 dəqiqə bişirin.
Tortumuz sobadan çıxdıqda 5 dəqiqə dincəldin və üzərinə soyuq şərbət tökün.
Tortumuz tamamilə soyudulduqda, çırpılmış qaymaqlı kremi bərabər şəkildə yayaq. İstədiyimiz kimi bəzədiyimiz xaşxaş desertimiz süfrəyə hazırdır.
Nuş olsun!