Tərkibi:500 qram duzsuz kəsmik pendir
4 yumurta
1 stəkan toz şəkər
1 stəkan un
1 stəkan düyü unu
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 limon qabığı
Şərbəti üçün:4 stəkan toz şəkər
4 stəkan su
5-6 damla limon suyu
Hazırlanması:Əvvəlcə şərbət hazırlayaq.Qazanda şəkərli suyu qaynadaq.
Qaynadıqda limon suyu əlavə edin, yenidən qaynatın və ocağı qapadın, şərbət soyuq olacaq.
Ayrı bir qabda kəsmik pendirini və yumurtaları çırpın.
Sonra bütün maddələri əlavə edin və yenidən çırpın. Bu məhlulu sıxma torbasına əlavə edin və yuvarlaq bir formada sıxın.175 dərəcə qızdırılan sobada qızıl qəhvəyi olana qədər bişirin.Şirin isti şərbəti soyuq tökün və bir neçə saat istirahətə buraxın, sonra xidmət edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, limon, əlavə, yenidən, çırpın, soyuq, paket, şərbət, şəkər, kəsmik, formada, sıxın, dərəcə, xidmət, yuvarlaq, torbasına, maddələri, olsun, məhlulu, sıxma