• Fındıqlı paxlava resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26014

Tarix : 2.06.2014, 05:24

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi:
Lazımı qədər paxlavalıq un
3 ədəd yumurta
1 çay stəkanı süd
1 çay stəkanı duru yağ
1 çimdik duz
1 kasa nişasta
1 paket marqarin
350 qram fındıq

Şərbət üçün:
5 su stəkanı toz şəkər
4 su stəkanı su
1/4 limon suyu

Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbət üçün su və şəkəri qaynadıb, enməsinə yaxın limon suyunu əlavə edək. Soyuması üçün gözlədək. Unun ortasını açıb kimi açıb, yumurtaları, südü, duru yağı və duzu əlavə edib, yoğuraraq köklü bir xəmir əldə edək. Xəmirdən 30 kündə edib, üzərinə nəmli bez örtərək 20 dəqiqə gözlədək. 10 kündəni nişasta səpərək servis qabı böyüklüyündə ayrı-ayrı açaq. Yuxaların aralarına bol nişasta səpərək 10 yuxanl üst-üstə sərək və yuxaları birlikdə mümkün olduğunca incə bir şəkildə açaq. Digər kündələrə də də eyni əməliyyatı edək. Qabı marqarinlə yağlayıb, yuxaları üst-üstə sərək. Üzərinə iri döyülmüş fındıq səpərək digər 15 yuxanı yerləşdirək. Marqarini əridib yüngülcə rəng dəyişdirənə qədər isidib, yuxaların üzərində gəzdirək. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada qızarana qədər bişirək. Paxlava soyuduqdan sonra şərbəti üzərinə gəzdirək.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, səpərək, nişasta, qədər, sərək, limon, fındıq, üzərinə, yuxaları, gözlədək, gəzdirək, əlavə, Üzərinə, döyülmüş, yuxanı, digər, kündələrə, olduğunca, mümkün, birlikdə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN