• Şəkərparə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 39306

Tarix : 3.06.2014, 12:09

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
2 ədəd yumurta
4 qəhvə fincanı əridilmiş marqarin (istəyə gorə kərə yağıda olar)
4 qəhvə fincanı toz şəkər
12 qəhvə fincanı un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil

Üzəri üçün:
1 su stəkanı fındıq içi

Şərbəti üçün:
3,5 su stəkanı su
3,5 su stəkanı şəkər
1 şorba qaşığı limon suyu
1 paket vanil

Hazırlanması:
Xəmir üçün lazım olan ərzaqları yaxşıca yoğurduqdan sonra, xəmirdən qoz böyüklüyündə qoparıb, üzərinə basdırıb yastı halını almasını təmin edirik. daha sonra üzərinə fındıq içindən yerləşdirib, 170 dərəcə isidilmiş sobada üzəri yüngül qızarana qədər bişiririk. digər tərəfdən şəkər və suyu ayrı bir qazanda qaynadırıq. Şərbət qaynadıqdan 3 dəqiqə sonra limon suyu əlavə olunur, 5 dəqiqə sonra isə vanil əlavə edirsiniz. özünü tutana qədər qaynadılan şərbət, isti isti, bişən şəkər parə`lərin üzərinə tökülür.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, sonra, qəhvə, vanil, paket, stəkanı, üzərinə, fincanı, fındıq, dəqiqə, əlavə, qədər, limon, tökülür, olsun, bişiririk, digər, tərəfdən, qızarana, yüngül
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN