• Qozlu saray halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 428

Tarix : 26-06-2015, 20:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
600 q un,
250 q kərə yağı,
1 paket şəkər pudrası,
1 stəkan çox incə çəkilmiş qoz,

Hazırlanması:
Böyük bir qazanda un qoyub qovurun.
Vam od üzərində rəngi yüngül qızarana qədər davamlı qavurun.
Qazanı ocaqdan alın və 10 dəqiqə qədər soyudun.
Sonra kərə yağını əlavə edin.
Unun istisində kərə yağını əridin.
Sonra şəkər tozunu əlavə edib əl ilə yoğurun.
Bu arada qozu da əlavə edib yoğurun.
Duz və kiçik bir sinidə üzərindən qüvvətli bastıraraq yerləşdirin.
Paxlava şəklində dilimləyərək soyuducuda soyumağa qoyun.
Qozlu saray halvası, soyuq halda servis edilə bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, yağını, yoğurun, qədər, Sonra, şəkər, Paxlava, arada, yerləşdirin, şəklində, qüvvətli, kiçik, üzərindən, sinidə, bastıraraq, soyuducuda, servis, halda, edilə, bilər
BİZİ İZLƏYİN