• Balqabaq şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32 284

Tarix : 9-07-2015, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 kq balqabaq,
1,5 su stəkanı şəkər tozu,
1 su stəkanıdöyülmüş qoz,

Hazırlanması:
Qabağı incə-incə dilimlədikdən sonra soyub çəyirdəklərini çıxardın.
Yuyandan sonra 2-3 barmaq genişliyində istədiyiniz uzunluqda dilimləyinş
Böyük bir qazanda qabaqların aralarına şəkər tozu səpərək qat-qat düzün.
Ya bir gecə, ya da ki 2-3 saat ağzı bağlı saxlayın.
Bu gözləmə sırasında qabaqlar su salacaqdır.
Ona görə də ayrı suya ehtiyac yoxdur.
Gözlədilən qabaqlarıvam odda yumşalana qədər bişirin.
Qabaqların şərbəti qatılaşsın deyə bir az da ağzı açıq bişirin.
Soyuduqdan sonra servis tabağına alın və üzərinə qoz sıpib servis edin.
Balqabaq şirniyyatı eyni şəkildə fırında da bişirəndə eyni tam alınır.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, bişirin, şəkər, servis, yumşalana, qədər, olsun, Qabaqların, qabaqlarıvam, Gözlədilən, qabaqlar, salacaqdır, ehtiyac, yoxdur, şərbəti, qatılaşsın, alınır, şirniyyatı, şəkildə, fırında
BİZİ İZLƏYİN