• Quymaq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 27 113

Tarix : 20-07-2015, 14:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 yemək qaşığı qarğadalı unu,
2 yemək qaşığı kərə yağı,
1 su stəkanı su,
Holland pendiri,
Duz,

Hazırlanması:
Quymaq hazırlamaq üçün əvvəlcə kərə yağını bir tavada əridin.
Kərə yağı əriyincə üzərinə qarğadalı unu əlavə edərək vam odda sürətli qarışdıpraraq qovurmaya başlayın.
Un bir az qovrulduqdan sonra üzərinə su və duz əlavə edərək möhkəm qarışdırın.
Quymaq içərisində topa qalmasın deyə möhkəm qarışdırın.
Qarışdırdıqdan sonra qapağı örtüb bir neçə dəqiqədən bir nəzarət edərək bişirin.
Qarğadalı unu qovrularkən suyunu çəkdikdən sonra pudinqq qatılığına gəlir.
Tam bu qatılıqda ikən pendiri quymaq üzərinə yayın.
Daha sonra quymağı vam odda pendir əriyənə qədər qarışdırmadan bişirin.
Bundan sonra quymaq ocaqdan alınır və yüngülcə qarışdırılaraq servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, edərək, üzərinə, quymaq, möhkəm, bişirin, qarışdırın, Quymaq, əlavə, pendiri, qaşığı, qarğadalı, yemək, qatılıqda, olsun, gəlir, qatılığına, qovrularkən, suyunu, çəkdikdən
BİZİ İZLƏYİN