• Firni resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 94 824

Tarix : 1-10-2015, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 litr sud,
1 böyuk çay stəkanı su,
1 su stəkanı düyü unu,
1 su stəkanı toz şəkər,

Üzərinə:
darçın.

Hazırlanması:
Soyuq süd, soyuq su,toz şəkər və düyü ununu bir qazana alin.
Ocağa qoyub çirpma teliylə heç ara vermədən qaynayana qədər qarisdırın.
Qaynama çox möhkəm olmamalıdır.
1-2 yerindən pokquldayınca ocaqdan alin.
İsti-isti boşqablara tökün.
Heç toxunmadan 10-15 dəqiqə gözlədin.
15 dəqiqədən sonra üzərinə darçın səpib soyuducuya qoyun.
Tam soyuduğu zaman yeyilməyə hazir olur.

Nuş olsun!
Etiketlər: Firnini, firni, stəkanı, şəkər, darçın, tökün, toxunmadan, gözlədin, dəqiqə, boşqablara, ocaqdan, olmamalıdır, yerindən, pokquldayınca, dəqiqədən, üzərinə, zaman, yeyilməyə, hazir, soyuduğu, qoyun, möhkəm
BİZİ İZLƏYİN