Tərkibi:1 su stəkanı su,
1 su stəkanı un,
1 su stəkanı irmik,
2-3 şorba qaşığı kərə yağı və ya 100 q marqarin,
4 dənə yumurta,
1 vanilin,
Şərbəti üçün:3 su stəkanı şəkər,
4 su stəkanı su,
Hazırlanması:Qazana su və kərə yağını alıb orta atəşdə ocağa qoyun.
Su qaynayıb yağ əriyincə içinə
un və irmiyi əlavə edib davamlı qarışdırn. Qatı hala gəldikdən 1-2 dəqiqə daha bişirib atəşdən alıb soyumağa qoyun.
Daha sonra vanilini və yumurtaları əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırn.
Xəmiri ələ yapışmayacaq hala gətirin.
Əğər çox quru olarsa 1 yumurta daha əlavə edə bilərsiniz.
Daha sonra xəmiri krem torbasına doldurun. Tavanın yarısına qədər duru yağ yağ qoyub qızdırınXəmiri sıxıb iki ucunu birləşdirdikdən sonra yağın içinə atın.
Vam odda rahat- rahat qızardıb yağdan çıxardın və soyumağa qoyun.
Şərbəti üçün 3 su stəkanı şəkər və 4 su stəkanı suyu 15 dəqiqə qaynadın və şirniyyatın üzərinə töküb tamamən çəkməsini gözləyin. Şirniyyat soyuyunca servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, əlavə, sonra, qoyun, şəkər, dəqiqə, rahat, soyumağa, Şərbəti, yumurta, bilərsiniz, içinə, qarışdırn, qoyub, sıxıb, qızdırınXəmiri, yarısına, torbasına, xəmiri, doldurun