Tərkibi:12 dənə paxlavalık yuxa,
200 qkərə yağı,
İç üçün:2 dilim təmizlənmiş və rəndələnmiş balqabaq,
250 q döyülmüş qoz,
Şərbəti üçün: 2 su stəkanı su və toz şəkər ,
2 damcı limon suyu ,
Bəzəmək üçün:Toz antep fıstığı,
Hazırlanması:
İçin hazırlanması:Balqabağı və qozu qarışdırıb bir kənara qoyun.
Yuxaları üst –üstə yerləşdirib 10×10 sm-lik kvadrat halında kəsin.
Bir parça yuxanıın üçbucaq tərəfinə 2 şirniyyat qaşığı balqabaqlı içdən qoyup, diğər üçbucaq kənarı üzərinə örtün. Qalan yuxaları da eyni ilə hazırlayıb fırın sinisinə düzün. Üzərinə əridilmiş kərə yağı gəzdirib , əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış fırında qızarana qədər bişməyə qoyun.
Şərbəti üçün :
Su və toz şəkəri qaynadın.
Ocaqdan almaya yaxın limon suyu töküb ocaqdan qaldırın və soyumağa qoyun.
İsti balqabaqlı paxlavanın üzərinə ilıq şərbəti gəzdirin.
5-10 dəqiqə dincə qoyub, sonra toz antepfıstığı ile bəzəyərək servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, limon, üçbucaq, üzərinə, Şərbəti, balqabaqlı, dərəcə, əvvəlcədən, gəzdirib, qızdırılmış, fırında, bişməyə, qədər, qızarana, əridilmiş, Üzərinə, Qalan, örtün, balqabaqli, yuxaları