• Balqabaqlı paxlava resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 290

Tarix : 27-12-2015, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 10-12


Tərkibi:
12 dənə paxlavalık yuxa,
200 qkərə yağı,

İç üçün:
2 dilim təmizlənmiş və rəndələnmiş balqabaq,
250 q döyülmüş qoz,

Şərbəti üçün:
2 su stəkanı su və toz şəkər ,
2 damcı limon suyu ,

Bəzəmək üçün:
Toz antep fıstığı,

Hazırlanması:
İçin hazırlanması:

Balqabağı və qozu qarışdırıb bir kənara qoyun.
Yuxaları üst –üstə yerləşdirib 10×10 sm-lik kvadrat halında kəsin.
Bir parça yuxanıın üçbucaq tərəfinə 2 şirniyyat qaşığı balqabaqlı içdən qoyup, diğər üçbucaq kənarı üzərinə örtün. Qalan yuxaları da eyni ilə hazırlayıb fırın sinisinə düzün. Üzərinə əridilmiş kərə yağı gəzdirib , əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış fırında qızarana qədər bişməyə qoyun.
Şərbəti üçün :
Su və toz şəkəri qaynadın.
Ocaqdan almaya yaxın limon suyu töküb ocaqdan qaldırın və soyumağa qoyun.
İsti balqabaqlı paxlavanın üzərinə ilıq şərbəti gəzdirin.
5-10 dəqiqə dincə qoyub, sonra toz antepfıstığı ile bəzəyərək servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, limon, üçbucaq, üzərinə, Şərbəti, balqabaqlı, dərəcə, əvvəlcədən, gəzdirib, qızdırılmış, fırında, bişməyə, qədər, qızarana, əridilmiş, Üzərinə, Qalan, örtün, balqabaqli, yuxaları
BİZİ İZLƏYİN