• Balqabaqlı paxlava resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10130

Tarix : 27.12.2015, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi:
12 dənə paxlavalık yuxa,
200 qkərə yağı,

İç üçün:
2 dilim təmizlənmiş və rəndələnmiş balqabaq,
250 q döyülmüş qoz,

Şərbəti üçün:
2 su stəkanı su və toz şəkər ,
2 damcı limon suyu ,

Bəzəmək üçün:
Toz antep fıstığı,

Hazırlanması:
İçin hazırlanması:

Balqabağı və qozu qarışdırıb bir kənara qoyun.
Yuxaları üst –üstə yerləşdirib 10×10 sm-lik kvadrat halında kəsin.
Bir parça yuxanıın üçbucaq tərəfinə 2 şirniyyat qaşığı balqabaqlı içdən qoyup, diğər üçbucaq kənarı üzərinə örtün. Qalan yuxaları da eyni ilə hazırlayıb fırın sinisinə düzün. Üzərinə əridilmiş kərə yağı gəzdirib , əvvəlcədən 160 dərəcə qızdırılmış fırında qızarana qədər bişməyə qoyun.
Şərbəti üçün :
Su və toz şəkəri qaynadın.
Ocaqdan almaya yaxın limon suyu töküb ocaqdan qaldırın və soyumağa qoyun.
İsti balqabaqlı paxlavanın üzərinə ilıq şərbəti gəzdirin.
5-10 dəqiqə dincə qoyub, sonra toz antepfıstığı ile bəzəyərək servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qoyun, limon, üçbucaq, üzərinə, Şərbəti, balqabaqlı, dərəcə, əvvəlcədən, gəzdirib, qızdırılmış, fırında, bişməyə, qədər, qızarana, əridilmiş, Üzərinə, Qalan, örtün, balqabaqli, yuxaları
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
ilk dəfədir eşidirəm, turk metbexidi 100%
18 sentyabr 2015 00:15
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica