• Umac halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5538

Tarix : 22.06.2016, 09:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
600 qr kərə yağı

Umac üçün:
1kq un
bir çimdik duz
200-300qr su

Şirə üçün:
1kq şəkər tozu

Hazırlanması:
0,5 l su ən əvvəl pesokla suyu şirə üçün qaynatmaq lazımdır.
Sonra isə ələnmiş una duzu əlavə edib asta-asta suyu unun üstünə səpə-səpə, əllə ovuşduraraq, umac hazırlanır.
Hazırlanmış umac aşsüzəndən əllə sürtərək keçirtmək lazımdır. Aşsüzəndən keçən umacı ələmək, ələnmiş umacı 20 dəqiqə qurutmaq lazımdır.
Ələnmiş umacdan bir boşqab un çıxmalıdır. İsinmiş yağa qurumuş umacı töküb qovurmağa başlanmalıdır.
Qaşıqla yumurlanmasın deyə umacı əzə-əzə qarışdırmaq lazımdır.
Qızılı rəngə çatanda umaca unu əlavə edib, yenidən qovurmaq lazımdır. Şirənin əlavə olunmasının dəqiq vaxtını bilmək üçün umacdan 1 qaşıq şirənin üstünə tökmək lazımdır.
Həmin an umac cızz edib qaynayarsa, demək şirəni tökmək olar.
Şirəni yaxşı-yaxşı qarışdırıb nimçələrə çəkirik.

Nuş olsun!

Etiketlər: lazımdır, umacı, əlavə, üstünə, tökmək, umacdan, ələnmiş, yaxşı, qovurmaq, Şirənin, olunmasının, yumurlanmasın, qarışdırmaq, Qızılı, umaca, dəqiq, rəngə, çatanda, yenidən, şirənin
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica