• Rəvani resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 31 116

Tarix : 15-06-2016, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 yumurta
1 su st. qatıq
1 çay st. şəkər tozu
1 su st. bitki yağı
1.5 su st. mannı
2 su st. un
0.5 limon qabığı
1 xörək qaşığı limon suyu
1 qabartma tozu

Şərbəti üçün:
3 çay st. şəkər tozu
3 çay st. su
3-4 damcı limon suyu

Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurta ilə şəkər tozunu yaxşıca çalırsınız, sonra digər ərzaqları və axırda unu və limon qabığu rəndəsini töküb töküb qarışdırırsınız.
180 dərəcədə üzü qızarıb içi bişənə qədər bisirirsiniz.
Bişdikdən sonra doğrayirsınız və bişənə qədər şərbəti hazırlayırsınız.
Su və şərbət qaynamağa başladıqdan 10-15dq sonra şərbəti ocaqdan alırsınız.
Dilimlənmiş keks həmdə şərbət ılıqkən tökürsünüz.
1-2 saat sonra hazırdır. Üstünü zövgə görə istədiyiniz kimi bəzəyəbilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: limon, sonra, şəkər, şərbət, bişənə, qədər, şərbəti, töküb, yumurta, qaynamağa, başladıqdan, ocaqdan, hazırlayırsınız, qatıq, bisirirsiniz, Bişdikdən, doğrayirsınız, alırsınız, Dilimlənmiş, zövgə
BİZİ İZLƏYİN