• Güllaç resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 915

Tarix : 15-06-2016, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
12 Yarpaq güllaç
8 Su stəkanı süd
4 Su stəkanı toz şəkər

İçi və üzəri Üçün:
1 Su stəkanı antep fıstığı

Hazırlanması:
Süd şəkər bir qazana qoyular, qaynadılar. Qovrulmamış antep fıstığından bəzəmək üçün bir az ayrılar, qalan qisimi incə döyülər.
Orta böyüklükdə soba nimçəsinə güllaç yerləşdirilər, böyük gəlirsə kənarlardan qırılar, nimçəni şəklinə görə döşəniyər.
Üzərinə qaynar vəziyyətdəki sütlü şəkər qarışığından 1 – 2 çömçə gəzdirilər. Üzərinə digər güllaç yarpağı yerləşdirilər, onun da üzərinə sütlü isti qarışıq gəzdirilər.
6 yarpaq güllaç bu şəkildə yerləşdirildikdən sonra, üzərinə incə döyülmüş antep fıstığı yerləşdirilər.
Daha sonra qalan 6 yarpaq güllaç, antepfıstığının üzərinə digərləri kimi isti sütlü qarışıq gəzdirilərək yerləşdirilər.
Qalan isti sütlü, şəkərli qarışıq ən üst qata gəzdirilər, yarım saat otaq istiliyində gözlədilər.
Güllaç kvadrat kvadrat kəsilər, soyuducunun alt rəfində ən az 2 saat dinləndirilər.
Xidmət ediləcəyi zaman fıstıqla ya da nar, çiyələk kimi meyvələrlə bəzənər.

Nuş olsun!
Etiketlər: güllaç, yerləşdirilər, sütlü, üzərinə, gəzdirilər, qarışıq, antep, stəkanı, şəkər, qalan, kvadrat, Üzərinə, sonra, yarpaq, fıstığı, Qalan, şəkərli, gəzdirilərək, digərləri, döyülmüş
BİZİ İZLƏYİN