• Xaşxaş halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 553

Tarix : 2-07-2016, 20:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 dolu yemək qaşığı kərə yağı
3 yemək qaşığı zeytun yağı
1 çay stəkanı mavi xaşxaş (ağ da olar)
1 çay stəkanı manna yarması
1 çay stəkanı un
2 su stəkanı süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 çırtma duz

Hazırlanması:
Kərə yağı və zeytun yağını tavaya qoyub əridin.
İrmik və xaşxaşı əlavə edin.
İrmik yüngül qızarana qədər unu əlavə edin.
Süd və şəkəri bir qabda şəkər əriyənə qədər qarışdırın.
Soyuq süd istifadə.
Südü, xaşxaş, manna yarması və unun üzərinə töküb sürətlə qarışdırın.
Toparlandıktan sonra 2-3 dəqiqə boyunca qarışdıraraq bişirməyə davam edin.
Yüngül ılınınca qaşıqla şəkil verin.
Və ya əlinizlə küftə kimi şəkilləndirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, şəkər, qarışdırın, qədər, əlavə, İrmik, manna, yarması, qaşığı, yemək, zeytun, xaşxaş, Toparlandıktan, bişirməyə, sürətlə, dəqiqə, davam, sonra, boyunca, qarışdıraraq
BİZİ İZLƏYİN