• Burma qadayıf resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9988

Tarix : 30.06.2016, 21:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
1 kg çiy burma kadayıf
600 qr marqarin
1 kg qızardılmış fıstıq içi
1 xörək qaşığı bəhməz

Şərbət üçün:
6 su stəkanı su
3 kq şəkər

Hazırlanması:
Şəkəri və suyu bir qazanda qarışdırın.
Şərbət alınana qədər qaynadın.
Kadayıf üçün 100 qr əridilmiş marqarini və 1 xörək qaşığı bəhməzi qarışdırın.
Boşqabın dibinə sürtün.
Çiy burma kadayıfı düz bir zəmində açın.
Ortasına fıstıq səpin.
Sonra bir ucundan tutun buraraq sarın.
Nimçəyə yerləşdirin.
Üzərinə qalan əridilmiş marqarini sürün.
Artıq yağı nimçəni əyərək tökün.
Burma kadayıfı əvvəldən 180 dərəcədə isidilmiş sobada 15 dəq. bişirin.
Eyni nimçədə tərs üz edərək 10 dəq. daha digər üzünü bişirin.
İsti şərbəti üzərinə tökün və şərbətini çəkdikdən sonra süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, Şərbət, tökün, qarışdırın, kadayıfı, xörək, marqarini, burma, fıstıq, əridilmiş, bişirin, isidilmiş, əvvəldən, dərəcədə, nimçəni, qalan, Üzərinə, sürün, Artıq, əyərək
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN