• Bıçaq şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 952

Tarix : 29-06-2016, 20:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 8-10


Tərkibi:
1 paket marqarin
2 su stəkanı süd
3 su barağı un
1 ədəd yumurta

Şərbət üçün:
500 qr şəkər
1,5 su stəkanı su
1/2 limonun şirəsi

Hazırlanması:
Əvvəl şərbəti hazırlayın.
Bunun üçün şəkər və 1.5 su stəkanı suyu qaynadın.
Limon şirəsini əlavə edin.
Dərin bir qabda marqarini əridin.
Sütü əlavə edin.
Qaynatdıqdan sonra altını söndürün.
Unu yavaş yavaş əlavə edin.
Davamlı qarışdıraraq xəmir düzəldin.
Xəmir özünə gəldikdə, yumurtanı atın.
Yaxşıca yoğurun.
Xəmiri soba qabına yayın.
Bıçaqla paxlava dilimləri şəklində kəsin.
Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəli sobada üzəri qızarana qədər pişirin.
Sobada çıxınca üzərinə soyuq şərbət gəzdirin.
4 saat kənarda saxladıqdan sonra süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, əlavə, sonra, şəkər, Xəmir, yavaş, Reseptləri, dilimləri, paxlava, şəklində, Əvvəldən, isidilmiş, Bıçaqla, kəsin, qabına, yumurtanı, gəldikdə, Yaxşıca, yoğurun, dərəcəli
BİZİ İZLƏYİN