• Aralıq dənizi gülü resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 501

Tarix : 1-07-2016, 09:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
3 su stəkanı un
4 ədəd yumurta
2 çay stəkanı nişasta
10 xörək qaşığı kərə yağı
3,5 ədəd limon suyu
3 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı fıstıq
4 su stəkanı su

Hazırlanması:
Əvvəlcə şəkər tozu ilə suyu qaynadıb, limon suyunu əalvə edin.
Hazırladığınız şərbəti soyumağa qoyun.
Un, yumurta və limon suyunu yoğurub, parçalar qoparın.
Üzərinə nişasta səpib, təxminən 5 dəqiqə qırqda saxlayın.
Oxlov ilə tək-tək açın.
Bütün lavaşların aralarına ərinmiş yağ sürtüb, üst-üstə düzün.
Bıçaqla kvadrat formasında kəsin.
Uclarını içə doğru boxça formasında qatlayın.
Üzərinə iri doğranmış antepfıstığı səpin.
Biraz daha tərəyağı sürtüb, əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəli sobada 45 dəqiqə pişirin.
Öncədən hazırladığınız ilıq şərbəti üzərinə gəzdirin.
Şərbətini çəkincə süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, limon, nişasta, Üzərinə, şəkər, şərbəti, suyunu, yumurta, Reseptləri, dəqiqə, formasında, sürtüb, qatlayın, doğranmış, antepfıstığı, düzün, boxça, kvadrat, Uclarını, səpin
BİZİ İZLƏYİN