Tərkibi:250 qr kərə yağı
3 su stəkanı un
3 su stəkanı şəkər
yarım kq vişnə
1 su stəkanı süd
1 su stəkanı su
Hazırlanması:Vişnənin saplarını və tumlarını çıxarıb yuyun. (Ya da dondurulmuş vişnə istifadə edə bilərsiniz).
Digər dərin və geniş bir qazana kərəyağını qoyub əridin.
3 stəkan ələnmiş unu yağa əlavə edin.
Unun rəngi dəyişməyə başlayınca vişnəni əlavə edin.
Vişnələrlə birlikdə təkrar qovurun (10 dəqiqə qədər).
Şəkəri əlavə edin.
Bir neçə dəfə şəkərlə qarışdırdıqdan sonra su və süd əlavə edin.
Ocağın dərcəsini azaldıb qazanın qapağını bağlayın və 10-15 dəqiqə bu şəkildə bişirin.
Ocağı söndürün və qapağı bağlı olaraq 15 dəqiqə saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkanı, dəqiqə, vişnə, Reseptləri, Halva, qədər, Şəkəri, qarışdırdıqdan, sonra, şəkərlə, təkrar, Vişnələrlə, vişnəni, birlikdə, Ocağın, başlayınca, qovurun, qazanın, qapağı