• Badamlı halva resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5130

Tarix : 10.07.2016, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
9 qəhvə fincanı qovrulmuş manna yarması
4 qəhvə fincanı kərə yağı
100 qr ağ badam
3 su stəkanı şəkər
4 su stəkanı süd
1 paket vanilÜzəri üçün:
3-4 xörək qaşığı badam dadlı likör və ya darçın
2 xörək qaşığı şəkər

Hazırlanması:
Qalın, yaxşı istilik keçirən dərin bir qazanda kərəyağını əridib badamı 2 dəqiqə qovurun.
Manna yarması əlavə edib batıq atəşdə davamlı qarışdıraraq qovurun.
Bu əməliyyatı ən az 25-30 dəqiqə davam etdirin.
Başqa bir qazanda şəkəri, südü və vanili qarışdırıb qaynadın.
Qarışığa qovrulmuş manna yarması əlavə edib qarışdırın.
Qazanın qapağını bağlayın və batıq atəşdə suyunu tamamilə çəkənə qədər bişirin.
Halva bişdikdə üzərinə 2 xörək qaşığı şəkər səpin.
Qazanın üzərinə parça və ya əmici bir kağız örtərək qapağını bağlayıb dəmlənməyə qoyun.
Ilıq olduqda geniş və düz bir qoşqaba bəzəyərək qoyun.
Üzərinə likör töküb və ya darçın səpib süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: yarması, şəkər, xörək, qaşığı, qovurun, dəqiqə, qoyun, batıq, Qazanın, qapağını, üzərinə, atəşdə, darçın, əlavə, qazanda, manna, likör, qovrulmuş, fincanı, qəhvə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica