• Bəhməz şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 422

Tarix : 3-07-2016, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 ölçü bəhməz
1 ölçü buğda nişastası
5 ölçü su
Qoz (bol olmalıdır)

Hazırlanması:
İstədiyiniz stəkanı (ölçü olaraq) istifadə edə bilərsiniz.
Fotoşəkildəki qədər bəhməz şirniyyatı üçün, ölçü olaraq – su stəkanını – istifadə edəbilərsiniz.
Bəhməz, su və buğda nişastasını qazana qoyun, yaxşıca qaynayana qədər bişirin.
Içində qoz olmazsa, şirniyyat boş olar.
Ona görə bolca qozu, ağıza gələcək şəkildə doğrayıb, şirniyyatın içinə əlavə edin.
Şirniyyatı tökəcəyiniz qabı isladın; artıq qalan suyunu süzün (qəlibi tərs çevirib boşqaba qoyun ki, şirniyyat çıxsın).
Ardından şirniyyatı tökün.
İlıq olduqda soyuducuya qoyun.
Ən az iki saat gözlədib, yeyə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, istifadə, bilərsiniz, şirniyyatı, olaraq, qədər, şirniyyat, bəhməz, buğda, artıq, qalan, süzün, suyunu, isladın, tökəcəyiniz, şirniyyatın, içinə, əlavə, Şirniyyatı, qəlibi
BİZİ İZLƏYİN