• Afyon sarması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 724

Tarix : 10-07-2016, 15:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
1 su stəkanı un
Yarım paket (125 gr) kərə yağı
Bir az damla saqqızı
1 kiçik paket qaymaq

Hazırlanması:
Unu qazana qoyun, rəngini sarartmadan bir az qovurun.
Digər ərzaqlar qarışdırıb, pudinq kimi bişirin.
Pişince mikserlə çırpın.
Balaca soba qabına kokos səpərək dibini bağlayın.
Üzərinə, incə bir təbəqə pudinqi tökün.
Pudinqin üzərinə, bir az südlə islatdığınız qaymağı tökün.
Soyuducuda bir gün saxlayın.
Ertəsi gün kvadrat kvadrat kəsərək, fotoşəkildəki kimi rulonlar hazırlayın.
Üzərini yaşıl fıstıq ilə bəzəyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökün, paket, kvadrat, stəkanı, üzərinə, südlə, islatdığınız, qaymağı, Pudinqin, Soyuducuda, Üzərinə, təbəqə, pudinqi, bağlayın, saxlayın, Üzərini, yaşıl, fıstıq, olsun, hazırlayın
BİZİ İZLƏYİN