• Bülbül qonağı paxlavası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10736

Tarix : 19.07.2016, 17:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
3 yumurta
1 su stəkanı sulu qatıq
1 su stəkanı duru yağ və ya zeytunyağı
Yarım su stəkanı su
Yarım paket qabartma tozu
1 yemək qaşığı sirkə
1 çay qaşığı duz
800 qram paklavalıq un

İçi üçün:
Çəkilmiş qoz

Şərbəti üçün:
5 su stəkanı su
5 su stəkanı şəkər
Yarım limon

Açmaq üçün:
2 su stəkanı un
2 su stəkanı nişasta

İçi üçün:
fıstıq

Hazırlanması:
Xəmiri hazırlayıb, kiçik kiçik toplar hazırlayın nişasta və un qarışımı ilə oxlov vasitəsilə xəmiri açın.
Daha sonra bıçaqla tam ortadan ikiyə xəmiri kəsin.
Üzərinə qoz səpin.
Daha sonra ilk parçayı oxlova dolayaraq bükün.
Kənarlarından büzərək xəmiri çıxardın.
Uc noqtələri birləşdirib yağlı qaba düzün.
Hamısını belə edin.
Forma verdikdən sonra 180 dərəcədə sobada üzəri qızarana qədər bişirin.
Paxlava soyuq, şərbət ilıqkən şirniyyatın şərbətini tökə bilərsiniz.
1 gecə gözlədin ki şərbətini çəksin.
Fıstıqla bəzəyib servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, Yarım, xəmiri, sonra, şərbətini, nişasta, qaşığı, kiçik, verdikdən, yağlı, Forma, birləşdirib, Hamısını, düzün, büzərək, oxlova, parçayı, dolayaraq, bükün, çıxardın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN