Tərkibi:150 qr kərə yağı
100 qr fıstıq
250 qr manna yarması
80 qr qoz ləpəsi
250 qr qaymaq
Şərbət üçün:500 qr süd
250 qr şəkər tozu
Üzəri üçün:Badam ləpəsi
Hazırlanması:Fıstıq qazanda kərə yağı əlavə edilərək qovrulur. Qovrulmuş flstlğln üzərinə manna yarması əlavə edilib qəhvəyi rəngə düşənəcən qovrulur. Qovurma prosesində qoz ləpəsi əlavə edilir.
Şərbətin hazırlanması:
Süd şəkər tozu ilə qarışdırılıb odun üzərində qaynadılır. Halva qəhvəyi rəng alandan sonra üzərinə şərbət tökülüb qarışdırılır və zəif odda dəmə qoyulur (ara-sıra) qarışdırılır). Hazır halva bir lay nimçəyə yayılır, üzərinə qaymaq çəkilir, yenidən ikinci lay yayılıb bütpv badam ləpəsi ilə bəzədilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: ləpəsi, üzərinə, əlavə, qəhvəyi, qarışdırılır, şəkər, qovrulur, yarması, manna, qaymaq, halva, qoyulur, Hazır, tökülüb, Halva, alandan, sonra, şərbət, nimçəyə, ikinci