• Hakani halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4357

Tarix : 8.12.2016, 17:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
150 qr kərə yağı
100 qr fıstıq
250 qr manna yarması
80 qr qoz ləpəsi
250 qr qaymaq

Şərbət üçün:
500 qr süd
250 qr şəkər tozu

Üzəri üçün:
Badam ləpəsi

Hazırlanması:
Fıstıq qazanda kərə yağı əlavə edilərək qovrulur. Qovrulmuş flstlğln üzərinə manna yarması əlavə edilib qəhvəyi rəngə düşənəcən qovrulur. Qovurma prosesində qoz ləpəsi əlavə edilir.

Şərbətin hazırlanması:
Süd şəkər tozu ilə qarışdırılıb odun üzərində qaynadılır. Halva qəhvəyi rəng alandan sonra üzərinə şərbət tökülüb qarışdırılır və zəif odda dəmə qoyulur (ara-sıra) qarışdırılır). Hazır halva bir lay nimçəyə yayılır, üzərinə qaymaq çəkilir, yenidən ikinci lay yayılıb bütpv badam ləpəsi ilə bəzədilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: ləpəsi, üzərinə, əlavə, qəhvəyi, qarışdırılır, şəkər, qovrulur, yarması, manna, qaymaq, halva, qoyulur, Hazır, tökülüb, Halva, alandan, sonra, şərbət, nimçəyə, ikinci
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica