• Hakani halvası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 623

Tarix : 8-12-2016, 17:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
150 qr kərə yağı
100 qr fıstıq
250 qr manna yarması
80 qr qoz ləpəsi
250 qr qaymaq

Şərbət üçün:
500 qr süd
250 qr şəkər tozu

Üzəri üçün:
Badam ləpəsi

Hazırlanması:
Fıstıq qazanda kərə yağı əlavə edilərək qovrulur. Qovrulmuş flstlğln üzərinə manna yarması əlavə edilib qəhvəyi rəngə düşənəcən qovrulur. Qovurma prosesində qoz ləpəsi əlavə edilir.

Şərbətin hazırlanması:
Süd şəkər tozu ilə qarışdırılıb odun üzərində qaynadılır. Halva qəhvəyi rəng alandan sonra üzərinə şərbət tökülüb qarışdırılır və zəif odda dəmə qoyulur (ara-sıra) qarışdırılır). Hazır halva bir lay nimçəyə yayılır, üzərinə qaymaq çəkilir, yenidən ikinci lay yayılıb bütpv badam ləpəsi ilə bəzədilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: ləpəsi, üzərinə, əlavə, qəhvəyi, qarışdırılır, şəkər, qovrulur, yarması, manna, qaymaq, halva, qoyulur, Hazır, tökülüb, Halva, alandan, sonra, şərbət, nimçəyə, ikinci
BİZİ İZLƏYİN