• Gürcü paxlavası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10670

Tarix : 13.02.2017, 21:00

Bölmə : Şərbətli şirniyyatlar, Xəmir işləri

Mətbəx : Gürcü mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
200 qram kərə yağı
0,5 su stəkanı şəkər
0,5 su stəkanı xama
3 yumurta sarısı
5 yumurta ağı
3 su stəkanı un
1 paket qabartma tozu
400 qram qoz ləpəsi
1 xörək q. hil
Şəkər tozu zövqə görə

Iç üçün:
1,5 su stəkanı şəkər

Üzərinə:
2 yumurta sarısı

Hazırlanması:
Unu qabartma ilə qarışdırın.
Yağ və 3 yumurta sarısı, xama əlavə edin və xəmir hazırlayın.
20 dəqiqə sobada saxlayın və 2 hissəyə bölün.
Iç hazırlamaq üçün qozu xırda doğrayın.
Yumurta ağını bərkiyənə qədər mikserlə çalın, şəkər əlavə edin və qozla qarışdırın.
Soba qabını yağlayın.
Xəmiri qaba yayın, üstünə içi çəkin və o biri kündəni də yayıb üstünə qoyun.
Üzərinə çalınmış yumurta sarısı çəkin.
Kvadrat formada qabın içində doğrayın.
Əvvəlcədən isdilmiş 190 dərəcəli sobada 35 dəqiqə bişirin.
Hazır olduqda üstünə hil və şəkər tozu səpin.

Nuş olsun!

Etiketlər: yumurta, sarısı, şəkər, stəkanı, üstünə, əlavə, sobada, doğrayın, qarışdırın, çəkin, dəqiqə, Üzərinə, qabartma, yayıb, qoyun, Xəmiri, olduqda, kündəni, səpin, Hazır
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN