Tərkibi:500 q mannı
2 st. qatıq
2,5 st. şəkər tozu
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
Şərbət:2,5 st. şəkər tozu
3 st. su
Üzərinə:fıstıq
Hazırlanması:Dərin bir qabda mannı və qatığı mikserlə çalın. Şəkər tozu, vanil və qabartma tozunu əlavə edib çalın.
Sinini yağlayıb xəmiri içinə tökün. Üzərinə fıstıqları aralı-aralı düzün.
Sobanın temperaturunu 180 dərəcə əyarlayıb 5 dəqiqə qızdırın. Sonra sinini içinə qoyub şambalini 30 dəqiqə bişirin.
Şərbət: qazana su və şəkər tozu töküb ocağa qoyun. Qarışdırın. Şəkər tozu əriyib su qaynayınca ocaqdan götürün, soyudun.
Bişmiş şambalini də sobadan çıxarıb soyumasını gözləyin. İlıq şambalinin üzərinə ilıq şərbəti gəzdirin. Bir gün saxlayıb sabahı gün süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, içinə, üzərinə, aralı, Şəkər, çalın, dəqiqə, qabartma, mannı, şambalini, paket, vanil, qaynayınca, götürün, əriyib, ocaqdan, ocağa, qazana, Şərbət, töküb