• Albalılı tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 171

Tarix : 15-08-2017, 21:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Biskvit üçün:
6 ədəd yumurta,
1 st. şəkər tozu,
1 paket qabartma tozu,
1 paket vanil,
1 st. biskvit unu

İçlik üçün:
qatılaşdırılmış süd,
şokolad,
biskvit ovuntuları,
dondurulmuş albalı

Krem:
zövqə görə istənilən kremdən istifadə edə bilərsiniz;

Hazırlanması:
Biskivitinizin bişəndən sonra sönməməsi, yüngül və yumuşaq olması üçün əvvəlcə biskvit unu hazırlamalıyıq. Bunun üçün 1 st. adi unun üzərindən 2 x.q. qaşığı götürüb, əvəzinə qarğıdalı nişastası əlavə edirik. Daha sonra bu qarışımı ən az 5 dəfə ələyirik. Nə qədər çox ələnsə bir o qədər yüngül olar. Beləliklə biskvit unumuz hazırdır.

Əvvəlcə şəkər tozu və yumurta ağını 7-10 dəqiqə mikserlə çalırıq. Rezin “spatula” və ya taxta qaşıqla ağların üçdə bir hissəsini sarılara əlavə edib, yavaşca qarışdırırıq. Sonra biskvit ununun yarısını da əlavə edib, yenidən qarışdırırıq (MİKSERLƏ DEYİL!). Daha sonra ağların üçdə bir hissəsini də əlavə edib qarışdırırıq. Qalan unu, vanil və qabartma tozunu da əlavə edib qarışdırırıq. Axırda isə qalan ağları əlavə edib kütlələr bir-birinə yaxşı yedirilənədək qarışdırırıq. Qarışdırmağı sərt hərəkətlə deyil, yumuşaq hərəkətlə edin. Çox qarışdırmayın, yoxsa şişi yatar. *Qeyd. Yumurtalar otaq temperaturunda, qarışdırdığımız qab isə quru olmalıdır.

Hazırladığımız xəmiri soba qabına tökürük. Əvvəlcədən qızdırılmış 180 dərəcə istilikli sobada 20-30 dəqiqə bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, biskvit, qarışdırırıq, sonra, yüngül, yumuşaq, ağların, hərəkətlə, hissəsini, qədər, dəqiqə, vanil, şəkər, yumurta, paket, qabartma, qalan, Axırda, birinə, tozunu
BİZİ İZLƏYİN