• Balkanların napoleon tortu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12582

Tarix : 30.09.2014, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Tort reseptləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
250 q qat-qat xəmir
4 yumurta
100 q nişasta
30 q un
300 q şəkər tozu
2 paket vanilli şəkər
750 ml süd
250 ml yağlı qaymaq

Hazırlanması:
Qat-qat xəmiri yayın, formanın ölçüsündə iki yerə bölün.

Xəmiri çəngəllə deşin. Hər layı 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə, qızılı rəng alınca bişirin.

Bir layı əsas üçün saxlayın. Digərini isə porsion dördbucaqlılara bölün.

Yumurta ağlarını 100 q şəkər tozu ilə möhkəm çalın.

Yumurta sarılarını ayrı qabda 100 q şəkər tozu ilə çalın, vanilli şəkər tozu, nişasta, un və su əlavə edib qarışdırın.

Südü qaynadın. Yumurta sarılarından hazırladığınız kremi əlavə edib qarışdıra-qarışdıra ocağın üstə qatılaşanadək bişirin. Ocaqdan götürəndən sonra çalınmış yumurta ağlarını əlavə edin. Bu kremi əsas layın üzərinə bərabər qaydada yayın.

Qaymağı 100 q şəkər tozu ilə çalın. Donmuş kremin üzərinə çəkin. Üzərinə isə dördbucaqlı şəkildə kəsdiyiniz korj parçalarını yerləşdirin. Soyudun. Süfrəyə verəndən əvvəl üzərinə şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, çalın, üzərinə, əlavə, Yumurta, bişirin, kremi, bölün, ağlarını, yayın, vanilli, yumurta, nişasta, qarışdıra, layın, qaydada, bərabər, ocağın, Ocaqdan, sonra
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica