• Tort üçün biskivit resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9 137

Tarix : 13-06-2019, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 stəkan un,
1 stəkan şəkər tozu,
3 yumurta,
3 xorək qaşığı isti su,
1 xorək qaşığı duru yag,
1 paket vanil,
1 paket qabartma tozu,

Hazırlanması:
Yumurtaların agıyla sarısını ayırın.
Sarısını 1 stəkan şəkər tozuyla rəngi acılana qədər mikserlə calın.
Sonda uzərinə suyu,yagı tokub 5 dəqiqə calın.
Hazır olduqdan sonra unu və vanili ələyib qaşıqla ehmalca qarışdırın.
Qıraqdaki yumurtanın agına qətiyyən şəkər tozu və başqa ərzaq qatılmadan mikserlə agarıb qatılaşana kimi cırpın.
Yumurtanın agini 3 dəfəyə sarısinın uzərinə tokub köpunun yatmaması üçün qaşıqla yavaş -yavaş qarışdırın.
Ən sonra qabartma tozunu ələyib qatın.
Qabartma tozunu həmişə ən sonda əlavə edin və çox qarışdırmayın.
Onda biskvitiniz daha yaxşi qabarar.
Biskviti bişmək uçün qaba tökdükdən sonra 4-5 dəfə stola çırpın ki, icindəki hava cıxsın və biskivitinizin hər tərəfi eyni qabarsin.
Sonda əvvəlcədən 170 dərəcə qızdırılmış fırında 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, şəkər, sonra, dəqiqə, uzərinə, Sonda, calın, qaşıqla, yavaş, tozunu, qarışdırın, mikserlə, ələyib, tokub, paket, xorək, qabartma, qaşığı, qarışdırmayın, yaxşi
BİZİ İZLƏYİN