• Sitrus meyvəli tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16483

Tarix : 13.10.2014, 11:00

Bölmə : Tort reseptləri, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2 st. un
1,5 st. şəkər tozu
4 yumurta
3 paçka müxtəlif rəngli jele
1 banan
2 kivi
1 portağal
1 alma
100 q qoz
qatılaşdırılmış süd (zövqə görə)
vanil
kərə yağı (yağlamq üçün)

Hazırlanması:
Yumurta və şəkər tozunu mikserlə qatı köpük alınanadək çalın. Çalmağı dayandırmadan un və vanil əlavə edin.
Kərə yağı ilə yağlanmış, kənarları açılan formaya töküb 200 dərəcə qızdırılmış sobada 40 dəqiqə bişirin. Sonra korju formanın içindən çıxarın.

Meyvələri yuyun, təmizləyib nazik dilimləyin. Formanı yuyub qurudun, içinə qida plyonkası döşəyin. Ayrı-ayrı qablarda jele hazırlayın. Bu zaman suyu jele paketinin üstündə yazılmış miqdardan az götürün ki, jele bir az qatı alınsın. İki cür jeleni soyuducuya qoyun, birini isə otaq temperaturunda saxlayın. Diqqət edin ki, soyuducuya qoyduğunuz jele çox bərkiməsin.

Soyumuş korju ortadan iki bölün. Bu korjlardan birinin üstüunə otaq temperaturunda saxladığınız jelenin bir hissəsini çəkin. Üzərinə qatılaşdırılmış süd çəkib qoz səpin. İkinci korju üstünə qoyun. Otaq temperaturunda olan maye jele hopdurun, qatılaşdırılmış süd çəkin. Banan, portağal, kivi və alma dilimlərini düzün. soyuducudakı jelenin hamısını bərabər surətdə üstünə yayın. 15 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Sonra soyuducudan çıxarıb maye jelenin hamısını üstünə bərabər gəzdirin. 6-8 saat soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: temperaturunda, üstünə, saxlayın, jelenin, korju, qatılaşdırılmış, hamısını, soyuducuya, çəkin, dəqiqə, Sonra, bərabər, qoyun, soyuducuda, şəkər, vanil, portağal, ortadan, bölün, miqdardan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN