• Keşyu ilə snikers resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11373

Tarix : 17.10.2014, 14:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Resepti göndərən : Wirin


Tərkibi:
5 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 st. un
1 paket vanilli şəkər
3 x.q. süd
1 ç.q. qabartma tozu
100 q şokolad

1-ci krem üçün:
400 q 33%-li qaymaq
2 x.q. şəkər tozu

2-ci krem üçün:
2/3 banka qatılaşdırılmış süd
2 dolu ç.q. kakao
100 q yumşaldılmış kərə yağı
100 q keşyu, qovurulub xırdalanmış (buna hind araxisi də deyirlər)

Qlazur üçün:
100 q şokolad
4 x.q. 10%-li qaymaq (süd də olar)

Hazırlanması:
26 sm diametrli sinini yağlayıb içinə un səpin.

Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Yumurta sarılarını şəkər tozu və vanilli şəkərlə çalın. Qazançaya süd töküb içinə xırdalanmış şokolad qoyun, bu qazanı su hamamına yerləşdirin. Eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Soyudun, yumurta sarılarına əlavə edib çalın.

Yumurtanın ağını qatı köpük alınanadək çalın. Bunu şokoladlı kütləyə əlavə edin, un və qabartma tozu vurub eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Siniyə töküb 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-35 dəqiqə bişirin.

Korju soyudub iki hissəyə bölün.

Qaymağı şəkər tozu ilə çalın. Korjun birinin üstünə çəkin. Hamarlayıb soyuducuda 15 dəqiqə saxlayın.

Yağı qatılaşdırılmış südlə çalın, kakao, sonra isə keşyu əlavə edib qarışdırın.

Korju soyuducudan çıxarıb birinci kremin üstündən (qaymaqlı krem) çəkin, ikinci korju üstünə qoyun.

Qlazur üçün şokolad və qaymağı su hamamında qızdırın, eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın, tortun üstünə çəkin, zövqünüzə görə bəzəyin.

Tortu soyuducuda ən azı 5 saat saxlayın.

Nuş olsun!

"Bu yeməyi bişirmək prosesi nəticəsi kimi – tam bir həzdir. Və qoy, sonda yığılacaq çirkli qabların sayı kədərləndirməsin, çünki Fairy ilə ən yağlı qabların belə öhtəsindən rahatlıqla gələ biləcəksiniz. – Dadlı.az tövsiyə edir!"

Etiketlər: çalın, şəkər, qarışdırın, şokolad, alınanadək, üstünə, əlavə, kütlə, çəkin, içinə, qoyun, töküb, ağını, soyuducuda, saxlayın, Qlazur, qaymaq, qatılaşdırılmış, kakao, qabartma
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica