• Xamalı ballı tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 35 872

Tarix : 31-10-2014, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir üçün:

2 x.q. bal
2 x.q. kərə yağı
2 yumurta
2 ç.q. soda
1 st. şəkər tozu
4 st. un

Krem üçün:
1 banka xama (70-100 q )
1 st. şəkər tozu

Hazırlanması:
Xəmir üçün tələb olunan bütün ərzağı (undan başqa) qarışdırıb su hamamına qoyun. Eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın, sonra tədricən 2 st. unu əlavə edib, qaynara düşmək istəyəndə ocaqdan götürün. Qarışdıra-qarışdıra soyudun.
Masanın, yaxud uyğun lövhənin (çörək taxtasının) üzərinə qalan unu səpib kütləni üstünə tökün. Xəmir yoğurun.
Xəmiri 6 bərabər hissəyə bölün.

Xama ilə şəkər tozunu çalın. Korjların arasına və üstünə çəkin. Tortun üzərini biskvit qırıntıları ilə bəzəyin. Bir neçə saat özünü tütması üçün saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: Xəmir, şəkər, üstünə, tökün, yoğurun, bərabər, hissəyə, kütləni, Xəmiri, qalan, çörək, lövhənin, taxtasının, üzərinə, bölün, səpib, çalın, bəzəyin, qırıntıları, özünü
BİZİ İZLƏYİN