• Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 59858

Tarix : 20.11.2014, 10:00

Bölmə : Tort reseptləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Xəmir üçün:

100 q kərə yağı
1 st. şəkər tozu
2 dolu x.q. bal
2 yumurta
1,5 ç.q. söndürülməmiş soda
1 ç.q. qabartma tozu
4 x.q. kakao tozu
2 st. un
10%-li qaymaq (korjların üzərinə çəkmək üçün)

Krem üçün:
1 banka qatılaşdırılmış süd
2 yumurta
200 ml süd
4 x.q. un
200 q kərə yağı

Qlazur üçün:
100 q şokolad
100 q qaymaq

Hazırlanması:
Un, kakao, soda və qabartma tozundan başqa xəmir üçün olan digər ərzağı qarışdırın, su hamamına (yaxud qalın dibli qazanda ocağın üstünə) qoyun. 7 dəqiqə, eynicinsli kütlə alınanadək dayanmadan qarışdırın (yoxsa yumurta bişər). Soda əlavə edib daha 5-7 dəqiqə qarışdırın (köpüklənəcək). Ocaqdan götürün. Un, kakao və qabartma tozunu əlavə edib xəmir yoğurun.

Xəmir plastilin kimi alınmalıdır - nə çox bərk, nə çox yumşaq. Un bir qədər az və ya çox tələb oluna bilər.

Xəmiri 1 saat soyuducuda saxlayın.

Xəmiri 7-8 kündəyə bölün.

Xəmiri birbaşa perqament kağızının üzərində yayın. Xəmir yayılarkən parçalandığından fənd işlədin: üzərinə sellofan plyonka çəkib elə yayın. Sonra ya dairə, ya da dördbucaqlı formada kəsin (bütün korjlar eyni ölçüdə olsun deyə).

Korjları 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 3-4 dəqiqə bişirin.

Bişmiş korjları kağız salfetlərin üzərinə ayrı-ayrı qoyun, üzərlərinə qaymaq çəkin. Çox canfəşanlıq etməyin, qaymaq çox olanda korj çox islanır və tortu yığanda qırılır.

Kremi əvvəlcədən hazırlamaq məsləhətdir. Yumurta və unu eynicinsli hala gələnədək çalın. Əvvəlcə tədricən südü, sonra qatılaşdırılmış südü əlavə edib çalın. Bunu su hamamına qoyun, qatılaşınca bişirin (daim qarışdırın). Soyudun. Kərə yağını möhkəm çalın, sonra südlü kütlə ilə birləşdirin (hər ikisi eyni temperaturda olmalıdır).

Neçə korjunuz varsa, kremi də bərabər sayda bölün, amma nəzərə alın ki, sonuncu korjun üzərinə krem çəkməyəcəksiniz (məsələn, 7 korj alınıbsa, kremi 6 yerə bölün).

Aralarına krem çəkməklə korjları üst-üstə düzün. Üzəri hamar olsun deyə tortun üzərinə taxta lövhə qoyub bir neçə saat soyuducuda saxlamaq olar. Sonra isə üzərinə qlazur çəkmək lazımdır.

Qlazur: şokoladı qaymaqla birlikdə əridib tortun üzərinə çəkin. Zövqə görə bəzəyin.

Eyni tortun dördbucaqlı və dairəvi formaları:
Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT

Spartak tortu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, qarışdırın, qaymaq, çalın, əlavə, olsun, dəqiqə, qoyun, tortun, Xəmiri, kakao, bölün, qabartma, yumurta, Xəmir, eynicinsli, hamamına, yayın, sonra, dördbucaqlı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
emiwka
olsa yeywrdim ureyim isdediiiii
5 iyun 2015 01:53
4
Offline
Roya
hmm ela gorunur xais edirem kim suba salatinin reseptini bilir desinde mene
12 dekabr 2014 09:34
3
HƏR YERƏ SƏNİ YAZARAM...AMMA ÖLSƏMDƏ SƏNƏ YAZMARAM!!!!
Offline
yaqulya
Gorunuş eladı.
28 noyabr 2014 20:14
2
Offline
leyli
superdi mamaya deyecem hazirlasin

elaaaaaa cox dadli torta benzeyir
27 noyabr 2014 18:11
1
cok guzelim bee
BİZİ İZLƏYİN