• Balqabaq və biskvitli tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 493

Tarix : 17-12-2014, 15:00

Bölmə : Tort reseptləri / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3-4 dilim iri balqabaq
2,5 stəkan şəkər tozu
1 litr süd
3 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1/2 paket marqarin
1 paket vanil
200 qram qoz ləpəsi
100 qram fındıq
3 paket biskvit (peçenye)

Hazırlanması:
Əvvəlcə balqabaq dilimlərini doğrayın, üzərinə şəkər tozu əlavə edərək vam odda bişirin, kartof püresi formasına düşənədək yaxşıca əzin. Digər tərəfdə tortun "içliyi" ayrıca yağ xaric olmaqla, hazırlayın. Daha sonra düyüyə yağ əlavə edərək mikserlə qarışdırın. Böyük şüşə qab su ilə isladıldıqlan sonra ora bir qat biskvit düzün, balqabal püresini yayın, üzərinə "içliyi" tökün. Laylanmış və arasında "içlik" olan tortu soyuducuya qoyun, 12 saat saxlayın.
Sonda tortu çıxarın, üzərini qoz ləpəsi, fındıq ilə bəzəyin.
Balqabaq və biskvitli tort resepti

Balqabaq və biskvitli tort resepti

Balqabaq və biskvitli tort resepti

Balqabaq və biskvitli tort resepti

Balqabaq və biskvitli tort resepti


Nuş olsun!
Etiketlər: paket, biskvit, fındıq, sonra, üzərinə, içliyi, edərək, əlavə, ləpəsi, tortu, şəkər, xörək, balqabaq, qaşığı, püresini, balqabal, düzün, isladıldıqlan, Böyük, düyüyə
BİZİ İZLƏYİN