• Mini ispanaqlı tartlar resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 034

Tarix : 6-07-2016, 17:00

Bölmə : Tort reseptləri / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Xəmir Üçün:
125 qr un
75 qr kərə yağı
Duz
½ çay qaşığı muskat rəndəsi

İç Üçün:
250 qr ispanaq
3 ədəd yumurta sarısı
125 qr rəndələnmiş kaşar pendiri
150 qr süzmə qatıq
Duz
İstiot
2 yemək qaşığı kərə yağı

Hazırlanması:
Un, kərə yağı, duzu və rəndələnmiş muskatı dərin qaba qoyun.
Una yetəcəq qədər su əlavə edibə yaxşıca qarışdırın.
Yumşaq bir xəmir əldə etdiyinizdə yağlanmış qəliblərə açaraq yerləşdirin.
qəliblərə yerləşdirdiyiniz xəmirləri 30 dəqiqə soyuducunda gözlədin.
ispanaqları yuyub, doğrayın.
Kərəyağını bir tavada əridin və doğradığınız ispanaqları suyunu çəkənə qədər bu yağda qovurun.
Qovurduqdan sonra lasar pendirini, duzu, qara bibəri, qatığı və yumurta sarılarını əlavə edib qarışdırın.
Xəmiri soyuducudan çıxardıqdan sonra kalıplardaki xəmirlərin üzərinə yağlı kağız qoyub bolca quru paxlalı səpin.
Əvvəlcədən 200 C ‘ye isidilmiş sobada 10 dəqiqə bişirin.
Bişən xəmiri sobadan çıxarıb bakliyatlar və yağlı kağızı üzərindən götürün.
Hazırladığınız ıspanaqlı içliyi xəmirlərin içinə paylaştırın.
Paylaşdırdıqtan sonra təkrar 200 C ‘yə nizamlanmış sobada 20 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, dəqiqə, qarışdırın, xəmirlərin, əlavə, sobada, qəliblərə, yağlı, qədər, ispanaqları, bişirin, rəndələnmiş, qaşığı, yumurta, üzərinə, nizamlanmış, qoyub, kağız, təkrar, olsun
BİZİ İZLƏYİN