Tərkibi:200 ml 33%-li qaymaq
600 q 20%-li xama
470 q kreker (məsələn, "balıqlar")
220 q şəkər tozu
100 q qoz-fındıq
150 q quru meyvə (kişmiş, qara gavalı, yaxud ərik qurusu)
vanil
Hazırlanması:Quru meyvələri qaynar suda və ya çayda isladın. İri olanları (gavalı və ya əriyi) doğrayın. Qoz-fındığı xırdalayın.
Xamanı şəkər tozu ilə çalın.
Qaymağı möhkəm çalın.
Qaymaqla xamanı qarışdırın. Peçenyeni (krekerləri), qoz-fındığı və quru meyvələri (bunları sukatla da əvəzləmək olar) əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Formanın içinə qida plyonkası döşəyin, hazırladığınız qarışığı içinə döşəyin. Üzərinə yük qoyun.
1 sutka, yaxud heç olmazsa, bir gecə soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: meyvələri, yaxud, fındığı, qarışdırın, döşəyin, içinə, gavalı, çalın, şəkər, yaxşıca, Formanın, kreker, plyonkası, əlavə, krekerləri, bunları, sukatla, əvəzləmək, qaymaq, hazırladığınız