• Qozlu-şokoladlı sobada bişməyən tort resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12920

Tarix : 26.02.2017, 22:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Tort reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1/2 su stəkanı portağal qurusu
150 qram qoz ləpəsi
50 qram albalı şirəsi
1 su stəkanı kişmiş

Krem:
Yarım çay q. aqar-aqar
150 qram qoz ləpəsi
2 banan
100 qram albalı şirəsi
200 qram şokolad

Hazırlanması:
Əvvəlcə əsas korju hazırlayın.
Kişmiş və portağal qurusuna albalı şirəsini əlavə edin və 30 dəqiqə saxlayın.
Qoz ləpəsini tavada odda qovurun və xırda-xırda doğrayın.
Sonra bunların hamısını blendrlə çalın və ya ət maşınından keçirin.
Sonra soba qabına yağlı kağızı elə qoyun ki, qabın divarlarını da tutsun.
Xəmiri hiss-hissə götürüb qaba elə yerləşdirin ki, qabın divarları da xəmirlə tutulsun.
Üstünü qida kağızı ilə bağlayıb 30 dəqiqə buz doladında saxlayın.
Krem hazırlamaq üçün bir qab götürün.
Şokoladı hissələrə bölün, üzərinə albalı şirəsini əlavə edin və su vannasında əriyənə qədər odda qarışdırın.
Qoz ləpəsini odda tavada qovurub xırda hissələrə bölün.
Bananı təmizləyib püre halı alana qədər çəngəl ilə əzin.
Şokolad qarışığına banan və qozu əlavə edin və yaxşı qarışdırın üzərinə aqar-aqar əlavə edin və bir az kənarda saxlayın ki, bərkisin.
Buz dolabından xəmiri götürüb hazırladığınız içi xəmirə əlavə edin.
Üstünü taxta qaşıq ilə hamarlayın.
Üzərinə zövqə görə doğranmış qoz, giləmeyvə və ya şəkər tozu səpə bilərsiniz.
Bir neçə saat soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!


Etiketlər: əlavə, saxlayın, albalı, xırda, Sonra, kağızı, tavada, qabın, ləpəsini, stəkanı, qədər, qarışdırın, üzərinə, bölün, Üstünü, hissələrə, dəqiqə, götürüb, banan, ləpəsi
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN