Tərkibi:
Xəmir:2 yumurta
1 st. şəkər tozu
1 ç.q. soda
200 q yağlı kəsmik
2 st. un
1 ovuc badam
0,5 ç.q. duz
Krem:3 yumurta
1 st. şəkər tozu
1,5 x.q. un
750 ml süd
200 q kərə yağı
1 paket vanil
Hazırlanması:
Xəmir:Yumurtaları şəkər tozu ilə çalın, kəsmik əlavə edib yaxşıca qarışdırın, soda və duzla qarışdırılmış un əlavə edib xəmir hazırlayın.
Alınan xəmiri 8 yerə bölüb soyuducuda 1 saat saxlayın.
Krem:Kərə yağından başqa, krem üçün göstərilən ərzağı yaxşıca qarışdırıb ocağın üstə qoyun, qaynara düşən anda götürün.
Soyuyanda yumşaldılmış kərə yağı ilə çalın. Kremə 200 q çalınmış qaymaq əlavə etsəniz, dadı daha gözəl olar (qaymaqlı dondurma kimi).
Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yayın, 180 dərəcə qızdırılmış sobada qızılı rəng alanadək bişirin.
Korjları aralarına krem çəkməklə üst-üstə yığın. Üzərini badam və şokoladla bəzəyin.
Bir gecə soyuducuda saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, soyuducuda, çalın, yaxşıca, badam, xəmiri, yumurta, Xəmir, saxlayın, kəsmik, yayın, qızdırılmış, dərəcə, çıxarıb, qaymaqlı, qaymaq, çalınmış, etsəniz, gözəl