Tərkibi:
Beze:4 yumurtanın ağı
150 q şəkər tozu
Xəmir (1 korj):150 q un
1 x.q. üyüdülmüş qəhvə
2 yumurta
2 yumurtanın sarısı
100 q şəkər tozu
0,5 ç.q. kərə yağı
(3 korj gərək olacaq, odur ki, ərzağın qədərini 3-ə vurun)
Krem:2 x.q. qəhvə likörü (və ya 1 x.q. konyak + 1 x.q. şəkər tozu + 0,5 ç.q. üyüdülmüş qəhvənin qarışığı)
4 x.q. bal
1 x.q. zəncəfil tozu
300 q yumşaq qaymaqlı pendir
Şərbət:100 ml + 2 x.q. qırmızı qarağat şirəsi
7 x.q. şəkər tozu
Beze:Yumurtanın ağını sarısından ayırıb quru qaba yığın, 20-30 dəqiqə soyudun.
Hazırlanması:Sonra çıxarıb çalın. İlk 2 dəqiqəni mikserin aşağı sürətində, köpük əmələ gəlincə çalın. Şəkər tozunun 1/3 hissəsini əlavə edin. Sonrakı iki dəqiqəni mikserin sürətini artırmaqla, şəkərin qalanını az-az əlavə etməklə, çalın. Son 2-3 dəqiqəni isə sürəti maksimuma qaldıraraq çalın.
Formanın dibinə perqament döşəyin. Yumurta qarışığını çay qaşığı ilə, yaxud kulinar torbasından çıxarmaqla aralı-aralı perqamentin üstünə düzün.
Sobanın qapağını 1/3 qədər açıq qoymaqla, 100-120 dərəcədə 60-80 dəqiqə bişirin.
Hazır bezeni soyudun.
Xəmir:Unu və qəhvəni ələkdən keçirin. Yumurtaları və şəkər pudrasını qatı kütlə alınıncayadək çalın, qəhvəli-unlu qarışığa əlavə edib eynicinsli kütlə alınınca çalın.
Sobanı 190 dərəcə qızdırın. Kənarı açılan 20 sm diamertli formanı kərə yağı ilə yağlayın, xəmiri içinə qoyun. 30-35 dəqiqə bişirin. Hazır olanda üzərindən yüngülcə basanda yay kimi qalxmalıdır. Şəbəkənin üstünə qoyub soyudun.
Bu qayda ilə 3 korj hazırlayın.
Şərbət:100 ml şirə və şəkər tozunu qarışdırıb ocağın üstünə qoyun, qaynara düşənədək qarışdırın, ocaqdan götürüb soyudun.
Hər korja 3-5 x.q. şərbət hopdurun.
Krem:Qaymaqlı pendiri və balı eynicinsli kütlə halınadək çalın. Likör və yaxud konyak qarışığını, həmçinin zəncəfil tozunu əlavə edin.
Tortu yığın:2-ci və 3-cü korjdan 16, 12 və 8 sm diametrli dairələr kəsin.
Hər korjun arasına 2-3 x.q. krem çəkin, üstünə beze düzün, üst korjun üstünə heç nə qoymayın.
Aradakı boşluqları kremlə doldurun.
Korjlardan qalan qırıqları ət maşınından keçirin, 1 x.q. krem və 2 x.q. şərbət (yaxud qarağat şirəsi) əlavə edib qarışdırın.
Alınan qarışığı tortun üzərinə və kənarlarına çəkin.
Üzərini beze ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: çalın, şəkər, əlavə, üstünə, soyudun, dəqiqəni, dəqiqə, kütlə, şərbət, yaxud, şirəsi, yığın, çəkin, korjun, mikserin, eynicinsli, qarışdırın, aralı, qarağat, qarışığını