• Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13803

Tarix : 19.08.2014, 00:00

Bölmə : Tort reseptləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
250+100 q boranı
200 q un
3 yumurtanın sarısı
6 yumurtanın ağı
130 ml bitki yağı
150 q şəkər tozu
1 ç.q. qabartma tozu
10 q vanilli şəkər
1 ç.q. limon sedrası

Boranı mussu:
200 q boranı
200 ml su
5 x.q. şəkər tozu
0,5 portağal
1 budaq darçın
3 mixək
1 cirə ulduzu (badyan)
1 x.q. konyak
12 q jelatin

Qaymaqlı sufle:
250 q 33%-li qaymaq
200 ml yoqurt
3 x.q. şəkər tozu
10 q vanilli şəkər
12 q jelatin
1 st. böyürtkən (dondurulmuş)

Bəzək üçün:
alma və boranı çipsləri

Hazırlanması:
Boranıdan xüsusi bıçağın köməyilə bəzək üçün kürələr kəsiin, qalanını lay-lay, yaxud kubik doğrayın, tavaya qoyun. Şəkər, su, doğranmış portağal, darçın çubuğu, mixək, cirə (badyan) əlavə edib 20 dəqiqə bişirin.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Sonra boranını çıxarıb blenderdə püre halına salın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Qalan ətirli şirədə boranıdan kəsdiyiniz kürələri 5 dəqiqə bişirin. Sonra ocağı söndürün, konyak əlavə edin, kürələri bu şirədə 20-25 dəqiqə saxlayın. Sonra bunları çıxarıb boşqaba qoyun, soyusun, bəzək üçün lazım olacaq.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Marinadı süzün.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Unu, şəkər tozunu, vanilli şəkəri, qabartma tozunu qarışdırıb üç dəfə ələkdən keçirin.
Yumurta ağlarını möhkəm çalın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Yumurta sarılarını, 250 q boranı püresini, bitki yağını, limon sedrasını mikserlə çalın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Un qarışığını əlavə edib qatışdırın. Sonra çalınmış yumurta ağını hissə-hissə əlavə edib, qaşıqla altdan yuxarı olmaqla qarışdırın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


23 sm diametrli formanın dibinə perqament döşəyin, üstünü yağlamaq lazım deyil. Xəmiri tökün. 160 dərəcə Selsidə 1 saat bişirin.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Biskviti şəbəkənin üstündə soyudun. Sonra üstünü nazik qat kəsin (xırdalayıb tortun kənarlarına səpmək üçün lazım olacaq), biskviti iki korja bölün.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Boranı mussu üçün: boranı puresi ilə süzülmüş marinadı qarışdırın. Jelatini əvvəlcədən 60 ml suda isladın, şişəndən sonra su hamamında isidin. Boranılı kütləyə əlavə edib yaxşıca çalın.

Formanın içinə bir biskvit qoyun, üstünə boranılı muss tökün. Üstünə böyürtkən düzün. Soyuducuda 15 dəqiqə saxlayın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Qaymaqlı sufle: jelatini yuxarıda göstərilən qaydada hazırlayın, qaymaq, yoqurt, şəkər tozu, vanilli şəkəri mikserlə krem halına gələnədək çalın, jelatini əlavə edin.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Soyuducudakı formanı çıxarıb boranılı mussun üzərinə qaymaqlı suflenin 2/3 hissəsini qoyun.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


İkinci biskvit korjunu qoyun, qaymaqlı suflenin qalanını töküb hamarlayın. Bərkiməsi üçün soyuducuda 4-6 saat saxlayın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Bəzək üçün alma və boranıdan çipslər hazırlayın: alma və boranını napnazik dilimlərə doğraın. Perqamentin üzərinə bitki yağı çəkin, alma və boranı dilimlərini üzərinə düzün. Mikrodalğalı sobanın maksimal gücündə 2,5-3 dəqiqə hazırlayın.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Tortun kənarlarına biskvit ovuntuğu çəkin. Buna xırdalanmış qoz-fındıq da qata bilərsiniz. Tortu boranı kürələri, alma və boranı çipslərindən çiçəklər, böyürtkənlə bəzəyin.
Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT

Payız blyuzu tortu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: boranı, şəkər, əlavə, dəqiqə, Sonra, qoyun, çalın, vanilli, bitki, kürələri, çıxarıb, hazırlayın, üzərinə, bişirin, biskvit, lazım, saxlayın, suflenin, halına, olacaq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN