Ekvadorda kartofdan onlarla, yüzlərlə təam hazırlayırlar. Bunların çoxu barədə Avropada heç eşidilməyib də. Lokro şorbası bu ölkədə çox məşhurdur.
Tərkibi:1 kq təmizlənmiş kartof
1 baş soğan
1 avokado
1 ç.q. sarıkök (yerli açiote ədviyyatının əvəzinə)
2 x.q. qaymaq
2 st. süd
5 st. su və ya bulyon
duz
zirə
oreqano
Hazırlanması:Tavada yağda xırda doğranmış soğanı, zirə və oreqanonu qovurun, kubik doğranmış kartofu əlavə edib 5 dəqiqə qızardın.
Süd və qaymaq əlavə edib 10 dəqiqə bişirin. Su və ya bulyonu əlavə edib kartof yumşalanadək bişirin. Kartofu azacıq əzin.
Hazır şorbaya bir neçə dilim avokado əlavə edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, doğranmış, avokado, dəqiqə, bişirin, kartof, qaymaq, kubik, kartofu, yüzlərlə, onlarla, qovurun, oreqanonu, xırda, hazırlayırlar, soğanı, qızardın, kartofdan, şorbaya, dilim