Tərkibi:1 kq pomidor
1 st. lobya
200-300 q kartof
duz
istiot
bitki yağı
100-150 q göbələk
soğan
sarımsaq
Hazırlanması:Lobyanı bir neçə saat soyuq suda isladın. Sonra bişməyə qoyun. Əgər tez bişməsini istəyirsinizsə, suya 1 ç.q. şəkər tozu əlavə edin.
Pomidorların üstünə qaynar su töküb qabığını təmizləyin.
Göbələyi və soğanı xırda doğrayıb bitki yağında qovurun.
Təmizlənmiş pomidorları blenderdə xırdalayın, yaxud ət maşınından keçirin.
Kartofu təmizləyib kubik doğrayın. Lobyanı bişməyə qoyduğunuzdan təxminən 1 saat sonra qazana əlavə edin. Daha 20 dəqiqə sonra isə pomidor əzməsini (1 kasa əzməni saxlayın) əlavə edin. Daha 10 dəqiqə sonra göbələk və soğanı əlavə edin.
Xamanı pomidor əzməsi ilə qarışdırın, şorbaya əlavə edin.
2 diş sarımsağı əzin, şorbaya əlavə edin. Şorbanı daha 10 dəqiqə vam odda bişirəndən sonra qazanı ocaqdan götürün.
Boşqablara çəkəndən sonra üstünə doğranmış göyərti səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, sonra, dəqiqə, pomidor, bişməyə, üstünə, soğanı, Lobyanı, şorbaya, göbələk, bitki, səpin, göyərti, qazana, olsun, təmizləyib, Kartofu, kubik