• Avokadolu-tərxunlu tarator şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13784

Tarix : 28.10.2017, 22:00

Bölmə : Şorbalar, Tərəvəz yeməkləri, Praktik reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 10-20

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 dəstə tərxun
1 l qatıq
1 çimdik duz
1 x.q. qoz ləpəsi
100 ml qazlı su
1 avokado
1 xiyar
1 x.q. zeytun yağı
2 diş sarımsaq
(1 payın enerji dəyəri: 289 kkal)

Hazırlanması:
Avokadonu iki bölün, dənəsini çıxarın, qabığını təmizləyin, lətini nazik dilimlərə doğrayın. Üstünə zeytun yağı çiləyin.

Xiyarın qabığını soyub çox xırda doğrayın.

Qozu bıçaqla xırdalayın.

Tərxunu əlinizlə iri doğrayın.

Sarımsağı təmizləyib xırdalayın.

Qoz, xiyar, tərxun və sarımsağı bir ləyənə tökün, duz vurub qarışdırın. Qatığı su ilə qarışdırın, ləyəndəkilərin üstünə tökün. 10 dəqiqə saxlayandan sonra boşqablara çəkin, üstünə avokado dilimlərini düzün.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayın, tökün, zeytun, üstünə, qarışdırın, qabığını, avokado, xiyar, tərxun, xırdalayın, ləyənə, bıçaqla, sarımsağı, Tərxunu, Sarımsağı, təmizləyib, əlinizlə, ləyəndəkilərin, çəkin, dilimlərini
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN